Visie

De Sparta Football Experience organiseert leuke en leerzame voetbalevenementen ter bevordering van Plezier, Ontwikkeling en Prestatie van jeugdspelers én jeugdtrainers in de regio Rotterdam.

Als je binnen de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam mag spelen, halen we er samen alles uit om jouw voetbaldroom te verwezenlijken. En als voetballer elke dag beter willen worden. Op het veld en daarbuiten. ​Want als voetballen je leven wordt, moet je jezelf blijven ontwikkelen als speler maar vooral als mens. Wij begeleiden daarin door de juiste opleidingsmethoden te gebruiken, door plezier in het spel te bewaken, maar vooral ook door een thuis te zijn. 

Met de evenementen van de Sparta Football Experience heeft Sparta als doel gesteld de jeugdspelers in de regio laten beleven hoe het is om jeugdspeler te zijn van Sparta. Vanuit een positief sportklimaat organiseren wij fantastische voetbalfeesten op z’n Spartaans. De deelnemers worden, net als de jeugdspelers van de Academie, tijdens deze evenementen gemotiveerd om techniek, motoriek, mentaliteit en teamspel verder te ontwikkelen.Op deze manier worden jeugdspelers prestatiegericht opgeleid en leren zij het beste uit hun eigen mogelijkheden en die van hun team te halen.

De trainers spelen een cruciale rol in het creëren van een positief sportklimaat en de ontwikkeling van de jeugdspelers. Betere trainers betekent betere spelers. De Sparta Academie werkt daarom samen met de clubs uit de regio om de talentvolle trainers van die clubs op te leiden en begeleiden tijdens de evenementen van de Sparta Football Experience.

De Sparta Football Experience is een initiatief van Sparta samen met Ubuntu Sport. Meer over Ubuntu Sport op www.ubuntu-sport.com.